divendres, 4 de desembre de 2009

Seminari 3.12.09

Ahir varem començar el seminari amb un conte, El Tabalet, explicat per l'Anna Muñoz. El va explicar amb l'ajuda de ninos i ens va fer participar, va estar molt bé!
Tots hem explicat un conte i l'activitat ja s'ha acabat, la veritat és que han hagut molts nervis però també bons resultats. M'ha agradat haver acceptat la proposta que ens va fer la Reina al principi de curs!
A continuació, vam debatre sobre la pel·lícula Billy Elliot seguint les preguntes que ens va formular la Sara Figueras. El tema principal va ser el de la gran diferenciació o entre generes, és a dir les diferents activitats atribuïdes a un sexe o a un altre.
Personalment penso que eliminar aquestes diferències és complicat, però és cert que poc a poc van disminuint. És necessari obrir la ment i comprendre que tots som capaços de portar a terme qualsevol activitat, encara que hi hagi algú que tingui més facilitat per fer-ne una i no l'altra. Això és llei de vida, com que no som perfectes ens hem d'esforçar per aconseguir el que volem i el nostre cos no ens ho pot impedir.
Després vam parlar sobre Àgora, bàsicament varem destacar els moments més impactants per a nosaltres. La veritat és que a mi em van marcar més tres escenes: la primera és quan Hipatia demana ajuda per poder agafar els màxims llibres possibles de la biblioteca perquè sap quan els cristians entrin al temple aniran directament a destruir-la; la segona és el moment en que Hipatia convenç als "seus homes" a que no participin a la batalla que s'ha organitzat al poble; i la última és el final, és cert que la pel·lícula no podia acabar d'una altra manera però va ser inevitable pensar que tot aniria bé.
Al principi la vaig trobar lenta però a mesura que avançava m'anava agradant més!