dimarts, 22 de desembre de 2009

Competències digitals dels mestres (21.12.09)

Al llarg del semestre hem anat parlant del procés de canvi que l'educació està patint, ja que s'ha d'adaptar a l'era de les noves tecnologies. I nosaltres també ho hem de fer, és per això que com a futurs mestres que serem, hem d'estar ben preparats. Per estar-ho caldrà que assolim unes competències digitals bàsiques i necessàries per a aconseguir el propòsit del nou sistema educatiu infantil, en el nostre cas. Cal tenir en compte que als infants els motiva treballar amb les noves tecnologies i cal aprofitar-ho, ja que podem treure molt de partit a aquest fet., però s'ha de saber fer-ne un ús adequat.
Algunes d'aquestes competències les podem trobar a les normes de la UNESCO i a les normes de la ISTE.
Podem dir que al llarg d'aquests mesos hem après a utilitzar tot tipus de programes i llocs webs necessàris pel nostre futur com a mestres, com per exemple el Gimp, l'Audacity, el CmapTools, el JClic Author, el SlideShare, el MoveMaker, el MoxillaFireFox, el Delicious, el Gliffy, el PowerPoint, el Scribd, Youtube, la Viquipèdia, WikiSpaces, el Goear, Blogger, Gmail, etc. A través de tot això hem pogut editar imatges, so i vídeo; crear mapes conceptuals i fluxogrames; crear activitats educatives; crear un bloc; aportar una petita informació al món;
hem conegut el programari lliure; hem après a fer una presentació bona i de qualitat; i un llarg etcètera.
Un etcètera que s'ha produït de manera ràpida però efectiva, ja que, personalment, ha estat un cúmul d'informació realment nova i útil per a mi.